To top
lucian-busuioc-370
29 May

Lucian Busuioc (Artist Salon&Academy) despre antreprenoriatul în frumuseţe

Afacerile in hairstyling sunt printre cele mai intalnite in Romania, in domeniul infrumusetarii. Chiar si asa, nu oricine resuseste sa aiba si succes cu o astfel de afacere iar experienta nu este singurul element important in acest proces. Lucian Busuioc detine propriul sau business (Artist Salon & Academy), este unul dintre hairstilistii de succes din Romania si poate fi considerat un model pentru cei care doresc sa faca acest pas, cel de antreprenor.

Singapore2
27 May

SINGAPORE ORAȘUL experiențelor DE NEUITAT

Știm cu toţii că primăvara este sezonul preferat pentru călătorii, mai ales pentru cei pasionaţi de culturi, locuri şi oameni noi. Mie personal, îmi place foarte mult să călătoresc şi înainte de a pleca într-o călătorie mă apuc de un research serios despre tot ce aş putea să fac în noua destinaţie aleasă – îmi place mereu să merg cu “temele facute”. Fac asta aproape zilnic şi pentru clienţii mei cărora le ofer experienţe de neuitat în toate colţurile lumii.
De Singapore am tot auzit că este o destinaţie de călătorii spectaculoasă şi tot mai populară în ultimul timp. Aşa că nu mi-a luat prea mult să iau decizia de a-mi petrece vacanţa acolo. Singapore este de fapt un stat – oraş insular şi este considerat cea mai mică ţară din Sud Estul Asiei.

florin.stoica
26 May

#2

Noul High Living, pune şi mai mult accent pe teoretizarea conceptului de “high living” şi o aduce în prim plan pe Camelia Şucu, una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din România. Ştiam ce a făcut şi face în prezent iar faptul ca este o femeie complexă nu era ceva nou pentru noi. Pictorialul realizat arată reţeta Cameliei Şucu unde eleganţa şi antreprenoriatul sunt într-o perfectă armonie!

fikl
26 May

BaroqueǁUrban – Călătorie în lumea barocului contemporan

Arta îmbracă cele mai variate forme, iar în Timișoara, oraș prin excelență baroc, reminescențele acestui stil rămân și astăzi un reper, chiar dacă ele capătă noi valențe. BaroqueǁUrban este un proiect pilot pentru muzeele din România și marchează un itinerariu complex, pornind de la colecția de baroc imperial, trecând în prezent, prin picturile monumentale ale pictorului Gheorghe Fikl și proiectând o posibilă versiune a viitorului baroc, într-un dark room experimentarium.

Dhaniel Nora - head floral artist Purple Flowers
26 May

Flori şi Maniere

Apuse sunt vremurile în care îţi doreai să cumperi flori şi singurele opţiuni disponibile erau, de cele mai multe ori, garoafele şi crizantemele. Industria florilor s-a dezvoltat atât de mult în Romania, astfel încât multitudinea de soiuri noi dar şi evolutia designului floral fac de multe ori dificilă decizia de a alege un buchet de flori. Mai ales în acest domeniu aflat sub “patronajul” subiectivităţii.

Palatul Culturii, noua bijuterie a Iaşului
25 May

Palatul Culturii, noua bijuterie a Iaşului

Construit între anii 1906-1925, Palatul Culturii şi-a redobândit strălucirea de altă dată, graţie unui proces de restaurare derulat în perioada 2008-2016, în cadrul proiectului guvernamental ‘Reabilitarea monumentelor istorice din România’, cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi implementat de Unitatea de Management a Proiectului din componenţa Ministerului Culturii. Pentru lucrările de reabilitarea s-au cheltuit peste 26 de milioane de euro.

business difuzor ambient molecule diffusion
25 May

Revoluţie în branding şi de ajutor în creşterea vânzărilor: parfumul de ambient

Începând cu acest an este prezentă şi în România, în premieră, cea mai revoluţionară soluţie de branding multisenzorial, creată în Franţa, la Grasse, hubul mondial pentru  parfumurile natural de ambient. Parfumurile de ambient sunt folosite în ţările occidentale încă din anii ’50 de marile branduri de reţea pentru a creşte energia pozitivă a magazinelor, hotelurilor, a cazinourilor, a locaţiilor de timp liber şi relaxare, precum mall-uri, hypermarketuri, spa-uri, săli de sport, saloane de înfrumuseţare.

nunta-cosmica-de-sabin-balasa
24 May

MURALELE LUI SABIN BĂLAȘA

Pentru România, pictura murală e deopotrivă reprezentativă și selectivă. Arta bisericească de mare valoare, prezentă în interioarele bisericilor Olteniei și Munteniei dar, mai ales, în exterioarele minunatelor biserici ale Bucovinei, deci în picturi murale de mare valoare, asociate icoanelor unde Transilvania excelează, a oferit artiștilor perioadei moderne un reper și o provocare. Nu toți marii pictori au avut curajul de a creea murale. Nu era o problemă de tehnică, ci mai degrabă una de viziune. Un ulei pe pânză putea fi și a fost plimbat prin lume, o murală trebuia să aducă lumea la ea.

legally-entrepreuner-andreea-luca
24 May

Legally Entrepreneur

Deseori, antreprenorii aflați la început de drum, entuziasmați de ideea care i-a propulsat în afaceri, omit anumite etape în dezvoltarea afacerii lor, pe care, dacă ar avea experiența celor mai vechi în breaslă, le-ar prioritiza. Vorbim de principiu despre nevoia, de multe ori neglijată, sau tratată fără importanța necesară, de a avea opinia unui specialist în chestiuni legate de consultanță juridică, pe marginea unor contracte sau tranzacții, sau chiar în ceea ce privește strategia generală a afacerii.